Webinaarialustat testissä

Testasimme alustoja ajatuksella, että ne kävisivät monen kokoisen yrityksen (tai järjestön) käyttöön. Päivän sana oli intuitiivinen ja tavoitteena löytää se helppokäyttöisin alusta, jonka opetteluun ei kuluisi kohtuuttomasti aikaa. MTL koelaboratorio päätyi suosittelemaan aakkosjärjestyksessä: ClickMeeting– ja Demio -sovelluksia.

Suuntasimme aamukahville Dagmarille, joka on 1973 perustettu markkinointitoimisto Punavuoressa. Testiryhmään kuuluivat Dagun Sanna Päivinen & Paula Wickström sekä MTL:n Johanna Lohiluoma. Puolueettomassa testissä oli viisi alustaa: Zoom, GotoWebinar, Demio, Zapier ja Clickmeeting.

Hinnat

Kaikilta palveluntarjoajilta löytyi vaihtoehto maksaa tilaus joko vuosimaksulla (joka on aina hivenen edullisempi) tai kuukausitilauksena. Alta voit tarkistaa pakettien hinnat.

Palveluntarjoaja Hinta
GotoWebinar Peruspaketti 89 €/kk (100 osallistujaa)
Pro 199 €/kk (500 osallistujaa)
Plus 429 €/kk (1000 osallistujaa)
***
Demio Peruspaketti 34 €/kk (50 osallistujaa)
Kasvupaketti 69 €/kk (150 osallistujaa)
Yrityspaketti 163 €/kk (+ 500 osallistujaa)
***
Zoom Peruspaketti 13,99 €/kk
Yrityspaketti 18,99 €/kk
***
Zapier Peruspaketti yksityisille 0-20 €/kk
Yrityspaketti 50 €/kk
Yritys Plus 125 €/kk
***
Clickmeeting Peruspaketti 30 €/kk (50 osallistujaa)
Yrityspaketti 125 €/kk (150 osallistujaa)
* mahdollisuus räätälöityyn yrityspakettiin

Testissä todettua

Gotowebinar

”Party like it`s 1999”. Todettiin yksimielisesti vanhanaikaiseksi ja jäykäksi. Käytettävyys oli ok ja sai tasaisen kouluarvosanan 7. Raati ei kuitenkaan tälle lämmennyt vaikka suurempaa vikaa emme löytäneet. Soveltunee parhaiten käyttäjälle, joka on tottunut kuulemaan modeemin kättelyääntä.

Webinaariin osallistuja joutuu lataamaan koneelle ohjelman eli ei toimi eksoottisimmilla käyttöjärjestelmillä.

Demio

Hello Startup! Intuitiivinen sopi kuin nappi nenän päähän. Esitys jaetaan yleisön kanssa google drive -tiedostona, joka saattaa ensimmäisellä kerralla aiheuttaa harmaita hiuksia. Muutoin palvelu koettiin raadissa helppona käyttää, chat-palvelu toimi moitteettomasti ja alusta nousi yhdeksi suosikeista. Plussaa myös siitä, että isonkin yleisön pyörittäminen onnistuu helposti. Startup hengessä luulemme, että palvelua tullaan kehittämään asiakaspalautteen perusteella. Annoimme palvelulle arvosanan 9. Ehdottomasti otamme seurantaan ja tarkempaan kokeiluun!

Webinaariin voi osallistua selaimella.

Zoom

Vika lienee käyttäjissä, mutta testiryhmä koki palvelun hankalana käyttää. Sinällään hauskaa, että Zoomia oli etukäteen kovasti mainostettu eri foorumeilla. Sama fiilis kuin ensimmäisestä alustasta eli kouluarvosanana 7. Emme kuitenkaan lähetä jatkoon.

Webinaariin voi osallistua selaimella.

Zapier

Ehdottomasti hauska tuttavuus, joka kokoaa yhteen mahdollisuuksia. Ehkä liikaakin. Meillä oli varattuna jokaiselle kokeilulle tiukka aika ja alustalta löytyi niin paljon kaikkea, että ensimmäinen reaktio oli lähinnä ”mitä hemmettiä?”. Jätämme korvan taakse.

ClickMeeting

Toinen suosikeistamme ja annamme tälle saman kouluarvosanan 9 kuin Demiolle. Alusta vaikutti helpolle käyttää ja tuntui loppuunviedyltä tuotteelta. Alusta oli yhtä huokeasti hinnoiteltu kuin arvosanakaimansa, joten varmasti hyvä valinta ensimmäistä webinaariaan suunnittelevalle. Ehdottomasti otamme seurantaan ja tarkempaan kokeiluun!

Webinaariin voi osallistua selaimella.

Summa summarum  

Suosikkia emme pystyneet päättämään, joten jätämme sen tulevaisuuden harjoitusten ratkaistavaksi. Kaksi hyvää ja helppokäyttöistä vaihtoehtoa on kuitenkin löydetty! Loppu on makuasioita, emmekä lähteneet niistä kiistelemään. Olemme kuitenkin tyytyväisiä, että säällistä valinnanvaraa on.

MTL koelaboratorio päätyi suosittelemaan aakkosjärjestyksessä: ClickMeeting– ja Demio -sovelluksia. Helposti lähestyttäviä ja opittavia. Sen puolesta ei siis ainakaan jää käyttämättä.