Verkkosivujen trendit 2020

Kannattaako verkkosivujen trendejä seurata? Tarvitseeko sinun tietää, onko sivustollasi pyörivä kissavideo ajanmukainen vai ei?

Verkkosivut ottavat teknisessä toteutuksessa isoja harppauksia. Mahdollisuudet kasvavat myös suunnittelijoilla, kun heidän villeimmätkin ideansa on mahdollista toteuttaa. Kannattaako siis sooloilla vai seurata mitä kaverit tekevät? Trendit kun voivat kertoa paljon käyttäytymisestä ja siitä, mitä halutaan, mitä rakastetaan ja mitä vihataan. Tämä kaikki antaa meille tietoa ja auttaa luomaan jotain, joka puhuttelee yleisöä. Ja koska suunnittelijan on entistä enemmän ymmärrettävä käyttäjäkokemusta, tekninen ja visuaalinen toteutus kulkevat tässäkin käsi kädessä.

Alla on Ilmeen suunnittelijan näkökulmasta kuusi trendiä, jotka ovat nousussa tulevana vuonna.


Ei vain visuaalisesti kaunista, mutta myös silmiä rauhoittavaa – tummemmalla ulkoasulla näytöiltä tulevaa kirkkauden määrää pystytään vähentämään. Sovelluksista tämän on ottanut käyttöön muun muassa Instagram. Nouseva trendi on käyttää tätä myös sivustoilla visuaalisena keinona.


Kuviot tulevat taas! Ei hätää, kuvioilla leikitellään monin eri tavoin, ei vain psykedeelisellä taustalla. Kuvioita voidaan käyttää pienissä määrin ja erilaisina pintoina.


Minimalistisuudessa on kyse yksinkertaistamisesta, ja se onkin pitkään ollut kasvava trendi. Värien yhtenäistäminen, efektien karsiminen, painikkeiden vähennys. Kaikki turha riisutaan pois. Esimerkiksi navigaation yksinkertaistaminen on yksi keinoista – käyttäjäkokemukseen ja sen helppouteen kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomiota.


3D jatkaa vahvaa kasvuaan. Nousussa on 3D-elementtien käyttö vahvana väripintana osana kuvitusta. Realistisuus ei ole enää pääosassa, nyt tiedämme mitä kaikkea voimme tehdä ja kuinka aidolta saamme sen näyttämään – nyt voimme irrotella ja leikitellä.


Yllätys! Videot ja interaktiivisuus ovat olleet nousussa jo pitkään – liikkuva kuva kun kiinnittää luonnostaan katsojan huomion paremmin kuin stabiili. Pienet animaatiot nostavat huomioarvoa häiritsemättä liikaa. Pieni, lähes huomaamaton liike onkin suurta toimivampi.


Tulevaisuus on täällä. Vuonna 2020 meitä houkutellaan mitä villeimmillä ja futuristisimmilla värikombinaatioilla. Ei tarvitse kysellä mikä vuosi nyt on, näet sen kyllä. Olemme hypänneet uudelle vuosikymmenelle.

Tiedostamalla trendejä tiedämme, mikä tänään ja erityisesti huomenna on vaikuttavaa.
Kun tiedämme, mikä toimii tällä hetkellä, saavutamme yleisömme paremmin ja tehokkaammin.

Ja kyllä, ne kissavideot toimivat aina.