Isänmaan viholliset maabrändiä romuttamassa

Hädänalaisten ihmisten ja heidän auttajiensa pelottelu ei ole vain julmaa, epäinhimillistä ja rikollista. Se on myös maanpetturuutta.

Viime viikon suurin Suomea koskeva uutinen maailmalla oli se, kuinka suomalaiset pelottelevat pakolaisia. Äärimmäisen esimerkin, Ku Klux Klanin valkoiseen lakanaan ja kartiohattuun sonnustautuneen häirikön, huomioivat mm. Washington Post, New York Times, ABC News ja Daily Mail sekä luonnollisesti myös Russia Today.

Koska tällaisten kirjoitusten kirvoittama keskustelu saa joskus todella kummallisia käänteitä (joissa kirjoittajaa syytetään kaikkien maahanmuuton vastustajien leimaamisesta), todettakoon nyt selvyyden vuoksi: muutaman (mahdollisesti) mieleltään häiriintyneen tekemistä rikoksista ei voi syyttää kaikkia, jotka vastustavat auttamista. Ylivoimainen enemmistö heistä, jotka haluavat lyödä oven kiinni apua pyytävien nenän edestä ei tee eikä suunnittele tekevänsä rikoksia turvapaikanhakijoiden pelottelemiseksi.

Ne harvat, jotka suunnittelevat, perustelevat tekojaan usein jonkinlaisella isänmaan puolustamisella. He ovat väärässä.

Viime viikolla riehunut ”lakanaurpo” ja muutkin rikolliset tekevät hartiavoimin töitä sen eteen, että Suomi jäisi maailmassa yksin. Ilman kauppakumppaneita, ilman rahan lainaajia, ilman poliittista ja sotilaallista tukea mahdollisessa kriisitilanteessa. Muutama seinähullu on romuttanut hetkessä suuren osan siitä työstä, mitä maabrändin eteen on vuosikausia yritetty tehdä.

Miksi tällaisilla tapahtumilla on juuri Suomen maabrändin kannalta niin iso merkitys? Tapahtuuhan vaikkapa Saksassa jatkuvasti vihan ruokkimia ääritekoja.

Vastaus on se, että hirmuteot eivät ole ainoa asia, jonka vaikkapa tavalliset amerikkalaiset tai kiinalaiset Saksasta tietävät. Silloin on helpompi ajatella, että tässä nyt on ollut joku yksittäinen hullu liikkeellä. Suomesta sen sijaan ei moni ollut kuullutkaan ennen viime viikkoa. Toisin sanoen: ainoa asia, minkä vaikkapa monet eurooppalaisetkin Suomesta nyt tietävät, ovat väkivaltaiset hyökkäykset turvapaikkaa etsiviä ja heidän auttajiaan vastaan.

Ne, jotka turvautuvat väkivaltaan tai sillä uhkaamiseen, ovat myös Suomen ja kaikkien Suomessa asuvien vihollisia. Maabrändin (ja isänmaan) kannalta tärkeintä on nyt osoittaa mahdollisimman nopeasti ja voimakkaasti, että suomalaiset eivät hyväksy tällaista riehumista.