Aina eka kerta – viestintäkonsultaatiossa

Yhteisömanageri kävi rohkeasti sinne missä ei ollut koskaan aiemmin käynyt. Kävin testaamassa viestintäkonsultin avulla viestintämme nykytilaa. Kannatti!

Vatsassa kipristeli jännitys, kiroilin rakennustelineitä väistellen ja kuuluvimman #@&% kohdalla ovi aukeni. Jäin toivomaan syvästi, ettei oven avaaja kuulut iloista sadatteluani. Balleriinat ja täysverinen julkisivuremontti eivät ole tytön parhaita ystäviä. True story.

Oven takaa onneksi löytyivät ystävälliset kasvot, jotka lupasivat kivuttomampaa matkaa itsepohdiskeluun kuin mitä olin mielessäni ehtinyt kuvitella. Vastassa oli Viestintätoimisto Meditan toimitusjohtaja Tiinu Wuolio.

Mitä siellä tapahtui?

Olimme Helsingin sydämessä Yrjönkadulla, johon toimisto oli juuri muuttanut. Istuimme alas kahvikupposten ja läppärien kanssa. ”Ei tämä nyt niin pelottavaa olekaan”, tuumin ja hörpin tyytyväisenä kupistani kliksutellen samalla auki maksutonta itsearvioinnin lomaketta.

Tiinu vei keskustelua rauhallisesti eteenpäin tarkentavia kysymyksiä esittäen. Hän saa nopeasti minut rentoutumaan ja viestintämme analysointi tuntuu hyvin helpolta ja luontevalta.

Lomake itsessään sisältää kymmenen jämäkkää kysymystä yrityksen tai järjestön viestinnästä. Ne ovat taidokkaasti aseteltuja. Vaikka lomake on tiivis, jään pohtimaan miten aliarvostettu taito oikeiden kysymysten esittäminen on, sillä käymme läpi kattavasti osa-alueet aina strategisesta viestinnästä sen arviointiin ja kehittämiseen. Kivikään ei jää kääntämättä.

Mietin palaverissa, että miten ihanaa on päästä pallottelemaan ideoita ja saada tukea omille ajatuksille. Viestintäkonsulttini osaa ohjata lempeän jämäkästi keskustelua oikeille urille ja syöttää uusia ideoita kohdissa, jotka parantamista selkeästi vaativat. Sovimme tapaamisen päätteeksi uudet tavoitteet seuraavalle puolelle vuodelle.

Jälkihoito ja vahva kyllä!

Tiinu lähetti arvioinnista muistiinpanot sekä yhdessä täyttämämme lomakkeen. Näin on helppo muistaa mitä puhuttiin ja sovittiin. Suunnitelmat ovat siis vain toteuttamista vaille!

Näin ensimmäistä kertaa viestintäkonsultin kyydissä, voin suositella kokemusta kaikille.

Ota viestintäkonsulttia hihasta kiinni: Viestintätoimisto Meditan jengiin voit tutustua täällä. Suosittelen myös tutustumaan viestinnän ostajan oppaaseen!