Manifesto kasvaa koronan keskellä

Koronaepidemia aiheutti meille kaikille poikkeuksellisen ja haastavan kevään ja kesän. Huoli omasta ja läheisten terveydestä sekä toimeentulosta on ollut kova.

Epidemian alku säikäytti myös meidät Manifestossa alkukeväällä, mutta kaikkien huojennukseksi olemme selviytyneet tilanteesta tähän asti hyvin. Liiketoimintamme on kehittynyt positiivisissa merkeissä kevään ja kesän ajan. Olemme kasvattaneet myyntikatettamme noin 15 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna, saaneet koko joukon uusia asiakkaita sekä rekrytoineet uusia työntekijöitä.

Syynä positiiviseen vireeseen on se, että asiakkaamme Manifeston vahvoilla toimialoilla – teknologiasektori, vähittäiskauppa ja julkinen sektori – ovat jatkaneet tai jopa kasvattaneet investointeja viestintään vuoden aikana koronaepidemiasta huolimatta.

Toinen syy hyvään tilanteeseemme on kevään ja kesän aikana voitetut uudet asiakkuudet ja projektit, kuten teknologiajätti Lenovo, globaali sovellustoimittaja Concur, metsien kestävää käyttöä ja puun hyödyntämistä edistävät Metsien Suomi ja Uusi Puu -hankkeet sekä Gold&Green-nyhtökauratuotteet ja Kansalliskirjaston mainetutkimus.

Myös Manifesto Showroom on jatkanut toimintaansa läpi koko koronaepidemian virtuaalisessa muodossaan sekä kesän jälkeen vähitellen ja varotoimenpitein myös fyysisin tapaamisin. Toimittajat ja vaikuttajat ovat ottaneet etänä toteutetut virtuaaliset Showroom-vierailut ja tuote-esittelyt hyvin vastaan.

Olemme myös saaneet Manifestoon neljä uutta kollegaa. Kokenut viestintätoimistokonkari Riitta Säteri aloitti meillä pahimpaan korona-aikaan huhtikuussa. Iiris Maijo sai harjoittelujakson jälkeen vakituisen työpaikan Manifestossa heinäkuussa ja Hanna Schneider liittyi elokuussa viestintäkonsultiksi teknologiaviestinnän tiimiin. Lisäksi Veera Hautamäki aloitti elokuussa viestinnän harjoittelijana.

Epidemia aiheuttaa edelleen epävarmuutta ja huolta meille kaikille läpi syksyn ja talven. Jatketaan yhteistä taistoa virusta vastaan ja pysytään terveinä. Jatkamme myös sitä, mitä osaamme parhaiten: laadukkaan viestinnän tekemistä asiakkaillemme.