Kaiku saa parikseen Vastakaiun – viestintätoimisto vahvistuu strategisella tutkimustoimistolla

Tiedolla johtaminen on tärkeämpää kuin koskaan, kun työ ja asiakaskäyttäytyminen muuttuvat. Siksi viestintätoimisto Kaiku Helsinki on perustanut yhdessä tutkimuskonkari Katariina Tenhusen kanssa strategisen tutkimustoimisto Vastakaiun.

“Vain kiinnostava viesti vaikuttaa”, kuuluu viestintätoimisto Kaiku Helsingin keskeinen ajatus. Jotta yritykset erottuvat viesteillään tietotulvasta, niiden pitää ymmärtää, mikä sidosryhmiä aidosti kiinnostaa. Kaiun ydinpalvelut ovat kiinnostava digitaalinen viestintä ja markkinointi, mediaviestintä, viestinnän palvelumuotoilu sekä viestinnän valmennukset. Jatkossa kaikki palvelut saavat uuden vankan tukipilarin tutkimuksesta.

Kovat ajat ovat pakottaneet yritykset keskittymään siihen, mikä on tärkeää. Turhan, epäkiinnostavan hälyn aika on ohi. Jotta viestintä kiinnostaa ja vaikuttaa, tarvitaan luotettavaa tietoa asiakkaiden, henkilöstön ja sidosryhmien tarpeista. Kaiku haluaa olla parhaiten uuteen normaaliin valmistautunut, entistä strategisempi viestintätoimisto.

kertoo Kaiku Helsingin toimitusjohtaja Pete Saarnivaara

Vastakaiun vetureina liikkeenjohdon konsultoinnin ja tutkimuksen konkarit

Kaiun rinnalle perustetun tutkimustoimisto Vastakaiun tehtävänä on löytää strategian ja muutoksen kannalta merkityksellinen tieto. Uuden yrityksen avainhenkilöillä, toimitusjohtaja ja pääomistaja Katariina Tenhusella ja strateginen tutkimuskonsultti Panu Erolalla, on yhteensä yli 30 vuoden kokemus liikkeenjohdon konsultoinnista, tutkimuksesta, valmennuksesta ja muutoshankkeista.

Tieto ilman vastakaikua on arvotonta. Yrityksissä tutkitaan paljon, mutta liian usein tieto jää pöytälaatikkoon pölyttymään. Tiedon tulee herättää tunnetta ja tunteen johtaa toimintaan. Tähän ongelmaan Vastakaiku ja Kaiku tarttuvat. Yhdessä meillä on kaikki tarvittavat elementit kasassa: rautainen tutkimuskokemus, palvelumuotoiluun pohjautuva asiakasymmärrys- ja kehittämisosaaminen, valmennustaidot – ja viestinnän vahva asiantuntijuus.

Katariina Tenhunen kertoo

Entistä kilpailukykyisemmät viestinnän, palvelumuotoilun, valmennuksen ja asiakaskokemuksen kehittämisen palvelut

Kaiku ja Vastakaiku aloittavat yhteiselonsa aluksi projektin, jossa kehitetään sekä uutta liiketoimintaa että Kaiun nykyisten palvelujen kilpailukykyä. Kaiulla on projektin jälkeen tutkimukseen perustuvaa konsultointiliiketoimintaa viestinnän, palvelumuotoilun, valmennuksen ja asiakaskokemuksen alueilla.

Kehitettävistä palvelualueista Kaiussa vastaavat Katariina Ahonen (viestintä), Elina Piskonen (palvelumuotoilu) ja Laura Vuorio-Kuokka (valmennus).

Kaiku Helsinki Oy

  • Syntyi vuonna 2013 viestintätoimistojen Conexio ja Aleksin Kaiku yhdistymisestä
  • Omistus: Markku Vänskä, Pete Saarnivaara, Ville Lehtovirta, Jouko Marttila, Salla Syrman, Kimmo Kuokka
  • Palvelut: viestintä ja PR, markkinointiviestintä, viestinnän palvelumuotoilu, viestinnän valmennus
  • Henkilöstömäärä 28, vuonna 2019 liikevaihto 2,7 miljoonaa euroa

Vastakaiku Oy

  • Perustettu elokuussa 2020
  • Omistus: pääomistaja Katariina Tenhunen, Kaiku Helsinki
  • Palvelut: Tutkimukset, selvitykset, konsultointi, nykytilan analysointi ja kehittäminen