Yllätysvoittaja – Finnish Web Awards Grand Prix 2019

Finnish Web Awards palkitsee Suomen parhaat nettisivujen suunnittelijat ja tekijät kolmannen kerran. Kilpailuun osallistui jälleen maamme merkittävimpiä toimistoja ja brändejä.

FWA Grand Prix:n voittaja on ehkä hieman yllättäen JCO Digitalin sivusto Ruokangas.com, joka jätti taakseen monta isompaa brändiä ja nimekästä toimijaa. Ruokangas.com sivuilla kitarat ovat melkein käsinkosketeltavia. Innovatiivinen kitaranrakennustyökalu mahdollistaa soitinten räätälöinnin ja kokeilemisen. ”Sivusto välittää koskettavasti tekijöidensä intohimon ja rakkauden ammattiinsa. Tarina alkaa Suomen metsistä päätyen kansainvälisesti haluttuihin huippukitaroihin. Tunnelmallinen toteutus ja kiinnostava aihe nivoutuvat upeaksi kokonaisuudeksi” toteaa tuomariston puheenjohtaja Pekka Nuikki.

Kultaiset FWA-palkinnot jaetaan Visit Turun kissmyturku.fi sivustolle, joka esittelee kaupunkia rohkeasti ja houkuttelevasti, sekä Evermaden tekemälle oodihelsinki.fi:lle, joka tuo esiin upean kirjaston selkeän ja helppokäyttöisen sivuston avulla.

Yleisö äänesti netissä finaaliin parhaat sivut, ja niiden joukosta arvovaltainen tuomaristo Jorma Ollila, Ilkka Paananen, Tarja Virmala, Heikki Ahdekivi, Jaakko Tapaninen, Jorma Silvasti ja tuomariston puheenjohtaja Pekka Nuikki valitsi joulukuussa voittajat.

Netissä toteutettu yleisöäänestys keräsi lähes 35 000 ääntä. Yleisön suosikki oli puhti.fi.

Tuomaroinnin kriteereinä oli ulkoasun ja teknisten ominaisuuksien ohessa parikymmentä arvioinnin mittaria.

Vuoden 2019 voittajat

Kilpailun taso oli edelleen maamme kovinta ja oli ilo saada esitellä työnne. Palkinnot toimitetaan voittajille henkilökohtaisesti ja vuoden 2020 kilpailun suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa. Jokainen osallistunut sivusto edusti erinomaista osaamista.

Toivotamme mukavaa ja tuloksekasta vuotta 2020 – onnittelut voittajille!

Grand Prix

www.ruokangas.com
JCO Digital, Videotuotannot: Smak Film, Elektrik Pyjamas, Ruokangas Guitars, 3D tuotanto: Muotoilutoimisto Jarno Vesa

Gold

www.kissmyturku.fi
Visit Turku, Drama Queen Communications

www.oodihelsinki.fi
Evermade, Helsingin kaupunki

Silver

www.kanta.fi
dynamo&son, Kela / Kanta-palvelut

www.puhti.fi
Puhti Lab Oy, Kisko Labs Oy, JCO Digital Oy, Enersoft Oy

Bronze

www.makiaclothing.com
Contrast Digital

www.burgerjoint.fi
Mainostoimisto Sininen Härkä

www.gigantti.fi

Paras UI-Design

www.kissmyturku.fi

Paras kuvitus

www.ruokangas.com

Paras tekninen toteutus

www.oodihelsinki.fi

Paras teksti

www.ruokangas.com

Paras UX-design

www.ruokangas.com

Yleisöäänestyksen voittaja

www.puhti.fi

Lisätiedot Finnish Web Awards-nettisivuilta