Vapauta aikaa ja rahaa tuottavampaan liiketoimintaan – aja yhteiskäyttöautoilla

Yhteiskäyttöautoilu kasvattaa suosiotaan meillä ja maailmalla. Esimerkiksi seuraavien kymmenen vuoden aikana kuluttajat tulevat siirtymään IBM:n uuden selvityksen mukaan auton omistamisesta enemmän yhteiskäyttöautoiluun.

Syitä tähän ei tarvitse hakemalla hakea: ilmastonmuutos, kaupungistuminen ja sitä kautta yhä pahenevat ruuhkat, vihreät arvot, uudet kiertotalouden liiketoimintamallit, kulujen karsinnat – joitakin mainitaksemme.

Yhteiskäyttöautoilussa yhdistyy oikeastaan hienosti kaksi tämän päivän trendiä: liikkuminen palve-luna (paljon puhuttu Maas) ja jakamistalous (kyllä, paljon puhuttu sekin).

Yhteiskäyttöautoilu vähentää päästöjä ja luo viihtyvyyttä ruuhkaisiin kaupunkeihin.

Yhteiskäyttöautoilu vähentää tutkitusti turhaa autolla ajoa sekä päästöjä, sillä ne otetaan yleensä vain todelliseen tarpeeseen, ja autot ovat pääsiassa uudempia kuin esimerkiksi suomalaisten keskimääräiset menopelit.

Yhteiskäyttöautoilu parantaa myös kaupunkien viihtyvyyttä, koska parkkipaikkoja ei ole enää tarvetta rakentaa joka koloon. Esimerkiksi käy vaikkapa Helsingin Jätkäsaari, jonne tunnetusti ei mahdu enää kohta pahimpien ruuhkien aikaa sekaan polkupyörälläkään. Sinne onkin pyritty varaamaan paikkoja nimenomaan yhteiskäyttöautoille. Toki autojen määräkin saadaan ehkä tulevaisuudessa vähenemään, kun yhteiskäyttöautoilu lisääntyy entisestään.

Yhteiskäyttöautoilu säästää yrityksesi varoja ja aikaa

Omasta autosta, oli se sitten yrityksesi tai omissa nimissäsi, maksat vakuutukset ja huollot sekä liudan muita kuluja puhumattakaan auton arvon alenemisesta. Erilaisten laskelmien mukaan luopumalla omasta tai vaikkapa perheen kakkosautosta voi vuodessa säästää tuhansia.

Myös moniin leasing-tarjouksiin sisältyy erilaisia piilokuluja, joita yhteiskäyttöautojen kohdalla ei välttämättä esiinny. Esimerkiksi 24Rentin autoissa ei ole kiinteitä sopimuksia tai kuukausimaksuja, maksat siis vain auton todellisesta käytöstä. Sinun ei tarvitse myöskään huoltaa tai esimerkiksi pestä käyttämääsi yhteiskäyttöautoa. Eli aikaakin säästyy, ja huolireppu taas vähän kevenee.

Millaisiin ajoihin yhteiskäyttöautoja voi hyödyntää?

Ensinnäkin, hyödyntäminen on tehty helpoksi. Esimerkiksi 24Rentin huolletut ja ylläpidetyt autot löytyvät läheltäsi – ehkä jopa viereisestä korttelista. Halutessasi voit varata ekotehokkaan hybridin tai tilavan pakettiauton isompiin kuljetuksiin. Verkkosivu kertoo autojen sijainnin. Varaamisen menee muutama minuutti ja saat käyttöösi älypuhelimellasi. Auto palautetaan samaan ilmaiseen kotipisteeseen, josta sen otit.

Pitääkö raijata kamaa esimerkiksi tapahtumiin tai messuille? Kalustostamme löydät tilavat pakut isompaankin kuljetustarpeeseen. Ja vaikka teillä oma pakettiauto seisoisikin toimiston pihalla, lisäkuljetustarve iskee kyllä aina silloin tällöin.

Pitääkö päästä nopeasti asiakastapaamiseen? Esimerkiksi minuuttivelotteisen 24Go-auton voit jättää asiakkaan luo, jos pysäköinti paikalle on vaan muuten sallittu. Ja isoimmissa kaupungeissa

pysäköit yhteiskäyttöautolla ilmaiseksi keskustojen asukaspysäköintipaikoilla. Tähän edelläkävijöiden joukkoon kuuluvat tällä hetkellä Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu ja Lahti, ja uusia kaupunkeja on tulossa mukaan.

Yhteiskäyttöautoilu osaksi brändiänne

Yrityksesi yhteiskäyttöautoilua voitte hyödyntää myös organisaatioviestinnässä. Yksinkertainen esi-merkki kuntasektorilta: Lahden kaupunki valittiin Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi vuodelle 2021. Osana strategiaansa Lahti salli yhteiskäyttöautoille ilmaisen pysäköinnin keskustan asukaspysäköintipaikoilla, mikä huomioitiin mediassa Yleä myöten. Yhteiskäyttöautoilu on osa vastuullista yritystoimintaa.

Jäsenetu MTL-toimistoille

MTL:n jäsenenä yritykselläsi on mahdollisuus jopa ilman kustannuksia kokeilla 24Go:n autoja tai tuntuvalla alennuksella vaikka 24Rentin pakettiautoja. Lisätiedot toimistolta, extranetistä tai uutiskirjeistämme.

Kiinnostaako lukea lisää esimerkiksi siitä, mikä yhteiskäyttöautoilu tarkalleen on?