Mikael Jungner MTL ry:n hallituksen puheenjohtajaksi

MTL (Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liitto) hallitus vuodelle 2016. Lyömme rumpua markkinoinnin ja viestinnän puolesta. Olemme alan asiantuntijayritysten yhteisö.

Mikael Jungner (Kreab) valittiin MTL ry:n hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2016. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Kati Riikonen (Isobar Finland) ja Pete Saarnivaara (KaikuHelsinki). Hallituksessa jatkavat Rainer Lindqvist (DDB Helsinki), Tuula Kallio (Dagmar), Jorma Maaninka (Valve), Kim Nyberg (M-Brain), Eka Ruola (hasan & partners) ja Sari-Liia Tonttila (AC- Sanafor).

MTL keskittyy uuden strategiansa mukaisesti yhdistämään markkinointiajattelua, teknologiaa ja luovuutta. Liiton uusi nimi, Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liitto MTL, otetaan käyttöön vuoden 2016 alusta. MTL haluaa tarjota vaikuttamisalustan myös markkinointiviestinnän yrityksille teknologiaa tai siihen pohjautuvia palveluja toimittaville yrityksille.

Hallituksen varajäseniksi valittiin Clarisse Berghgård (IUM Finland), Juho Jokinen (Dingle) ja Markus Hakala (Mirum Agency).

Suomi nousuun markkinoinnilla

Mikael Jungnerin mukaan MTL keskittyy strategiansa mukaan nostamaan Suomea uudelleen kilpailukykykärkeen nykyistä tehokkaamman markkinoinnin ja vuorovaikutuksen keinoin.

Teknologian käyttö on suomalaisille luontaista ja olemme siinä hyviä. Meidän on pystyttävä yhdistämään teknologinen osaaminen ja luova ajattelu siten, että suomalaisten yritysten kilpailukyky kasvaa. Meidän pitää aiempaa paremmin pystyä luomaan markkinoille uusia tarpeita.

Jungner sanoo

Suomessa on useimmiten suunniteltu ensin tuote ja sen jälkeen sille markkinointi. Tämän päivän voittajat suunnittelevat ensin markkinoinnin ja sen jälkeen tuotteen.

sanoo MTL:n toimitusjohtaja Tarja Virmala

Luovuus ja uusiutuminen edellyttävät uutta, joustavaa työtä, uutta lainsäädäntöä ja vähempää sääntelyä.

Suomalainen työlainsäädäntö on pääosin vuodelta 1946 eikä millään tavalla vastaa modernia digiajan työtä, jossa asiantuntijat haluavat hallita itse elämäänsä ja tehdä töitä yrittäjämäisesti. MTL tulee osaltaan tekemään töitä sen eteen, että Suomi saadaan taas digielämisen kärkimaaksi.

Virmala jatkaa

Lisätiet​oja

Mikael Jungner, Kreab, MTL ry:n hallituksen puheenjohtaja, mikael.jungner@kreab.fi, 050 554 1615
Tarja Virmala, MTL ry:n toimitusjohtaja, tarja.virmala@mtl.fi, 0400 484 693

 

MTL on markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijayritysten etujärjestö. MTL kokoaa yhteen yritykset, jotka parantavat markkinointiviestinnällä asiakkaidensa kilpailukykyä, luovat kasvua ja tekevät liiketoiminnalla tulosta. MTL:ään kuuluvien toimistojen yhteenlaskettu myyntikate on noin puolet Suomen markkinointiviestinnän koko myyntikatteesta.