Berner halusi viestiä XZ-sarjan pitkästä 60-vuoden historiasta ja suomalaisesta arvomaailmasta. XZ:n mainosfilmi ’Ystävyys kestää’ valittiin kesä-heinäkuun Kuukauden Parhaat Sekunnit -kilpailun voittajaksi.

Raati perusteli valintaansa seuraavasti: ”Elämän makuinen filmi, josta shampoon historia välittyy. Koskettavia hetkiä ystävyydestä suomalaisessa miljöössä, jota pienet yksityiskohdat täydentävät. Laadukas visuaalinen toteutus, jossa on palaset kohdallaan.”

Mainoksen on suunnitellut SEK & GREY ja tuottanut Kennel Helsinki. XZ shampoon mediatoimistona on toiminut Dagmar.

”Mainonnasta on tullut paljon positiivista palautetta ja sen on koettu muistuttavan XZ-sarjan pitkistä perinteistä sekä hyvän arjen ja ihmissuhteiden merkityksestä”, kertoo Bernerin osastonjohtaja Tia Yrjölä.

Ystävyydestä kertovan kampanjan pääkohderyhmänä olivat perheen päivittäisostoista päättävät naiset. ”Tv on XZ-brändin päämedia, jota on tuettu vahvalla verkkotekemisellä ja myymälänäkyvyydellä.”

XZ-sarjan kampanja oli onnistunut. ”XZ on vahvistanut asemaansa Suomen eniten myytynä shampoomerkkinä ja ollut kategorian suurin kasvaja”, Yrjölä kertoo.

Kesä-heinäkuun tv-mainossatoa arvioivat Julius Greis Bob the Robotilta, Sari HolmgrenMainostoimisto Kaktuksesta, Pia Koskimaa OMD Finlandista sekä Pauli Nurminen Mainos- ja viestintätoimisto Villivisiosta.

Kuukauden Parhaat Sekunnit -ohjelma MTV3-kanavalla pe 22.8. klo 22.40 ja Subilla la 23.8. klo 17.55. Ohjelma katsottavissa myös MTV Spotissa osoitteessa mtv.fi/spotti/kps.

Lisätiedot:
MTV
Kaisa Sohlman
puh. +358 (0)10 300 5245

KUUKAUDEN PARHAAT SEKUNNIT
KESÄ-HEINÄKUU 2014

XZ
YSTÄVYYS KESTÄÄ

Mainostaja BERNER OY
Johtaja TIA YRJÖLÄ
Tuoteryhmäpäällikkö PÄIVI RÄTY-TARKKANEN

Mainostoimisto SEK & GREY
Asiakkuusjohtaja LAURA MERTANO
Tuottaja AINOLIISA HIETA
AD ANNA-MIA MYLLYKANGAS
Copy MARJO TAURA

Tuotantoyhtiö KENNEL HELSINKI
Ohjaaja MIIKKA LOMMI
Tuottaja KATJA JOKINEN
Kuvaaja TUOMAS JÄRVELÄ
Alkuperäismusiikki PAULI HANHINIEMI & SAKARI PESOLA
Musiikin uudelleensovitus EL CAMINO / MARKO NYBERG
Vocals SARAH KIVI

Mediatoimisto DAGMAR
Asiakkuuspäällikkö OUTI HÄMÄLÄINEN
Media Planner CARLA BOSCO

Kuukauden Parhaat Sekunnit -kilpailusta

Kuukauden Parhaat Sekunnit on MTV:n ja Markkinointiviestinnän Toimistojen Liiton (MTL) yhteinen mainoskilpailu, jossa vaihtuvajäseninen raati arvioi edellisen kuukauden aikana ensiesityksensä saanutta tv-mainontaa. Kuukauden Parhaat Sekunnit on palkinnut ajankohtaista, idealtaan ja toteutukseltaan onnistunutta tv-mainontaa vuodesta 1994 lähtien. Tuorein voittaja, shortlista ja arkisto osoitteessa mtv.fi/spotti/kps.