MTL Communications Awards

MTL Communications Awards -kilpailussa palkitaan pitkäjänteistä ja tuloksellista viestintää useissa eri kategorioissa. Lisäksi palkitaan vuoden viestintätyö ja vuoden viestintätoimisto.

Kilpailun tuomaristo valitaan vuosittain. Tuomaristoon kutsutaan viestintäalan huippuammattilaisia sekä toimistoista että asiakasyrityksistä, mediasta ja korkeakouluista.

Kilpailun säännöt ja osallistumisohjeet

Miksi tällainen kilpailu?

Suomalainen viestintäalan osaaminen on kilpailukykyisempää kuin koskaan ja viestinnällä saavutetaan merkittäviä tuloksia. Suomessa palkitaan tällä hetkellä yksittäisiä henkilöitä, mutta toimistojen ja toimialan kokonaisvaltaista osaamista ei muissa viestintäkilpailuissa nostateta esiin.

Kuka voi osallistua?

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa toimivat viestintätoimistot. Tuomaristolla on oikeus hylätä kilpailutyö tai pyytää lisätietoja epäselvissä tilanteissa.

Koska on kilpailun deadline?

Osallistumislomake tulee täyttää 7.1.2016 klo 15:00 mennessä. Extendend deadline on 12.1.2016 klo 23.59 (huomioi korotettu osallistumismaksu). Huom! Uusi deadline torstai 14.1. klo 23.59!

Miten kilpailuun osallistutaan?

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä osallistumislomake ja laatimalla korkeintaan kahden A4-sivun mittainen kuvaus kilpailutyöstä joko suomeksi tai englanniksi. Kuvaus ja mahdolliset muut liitteet toimitetaan aineistolinkkinä (esim. Dropbox), jolle on oma paikkansa osallistumislomakkeella.

Kuvauksesta tulee käydä ilmi seuraavat asiat:

 • kilpailutyön otsikko
 • viestintätoimiston nimi
 • lähtötilanteen kuvaus ja tavoitteet
 • mahdollinen taustaselvitys
 • viestintästrategia/viestintäsuunnitelma
 • toteutus
 • tulokset ja arviointi
 • kilpailutyön tiivistelmä (pituus enintään 400 merkkiä)
 • mahdolliset liitteet: materiaalit, kuvat, videot

Kilpailutöiden tulee olla aloitettu 1.1.2011 jälkeen, ja oleellisen osan työstä tulee olla tehty vuoden 2014 tai 2015 aikana.

Kilpailutyön voi ilmoittaa yhteen tai useampaan kilpailukategoriaan, jotka on lueteltu alla. Kategorioiden määrää ei ole rajoitettu (huom. osallistumismaksu).

 1. B2B-viestintä
 2. B2C-viestintä: tuotteet 
 3. B2C-viestintä: palvelut
 4. Vaikuttajaviestintä
 5. Talous- ja sijoittajaviestintä
 6. Yhteiskunnallinen viestintä
 7. Muutos- ja kriisiviestintä
 8. Sisäinen viestintä
 9. Työnantajakuva (uusi!)
 10. Kansainvälinen viestintä

Tuomaristolla on oikeus vaihtaa kilpailutyön kategoriaa.

Kilpailussa palkitaan lisäksi
 • Vuoden viestintätoimisto
 • Vuoden viestintätyö

Vuoden viestintätoimiston tittelistä kilpailevat toimistot kirjoittavat lyhyen vapaamuotoisen kuvauksen itsestään sekä toimittavat mahdollisen liitteen kilpailuajan puitteissa osoitteeseen awards(a)mtl.fi. Vuoden viestintätoimiston kriteerit ovat seuraavat:

 • toimisto on hyvämaineinen
 • toimisto on taloudellisesti vakavarainen
 • toimisto on edelläkävijä alalla.

Lisäksi vuoden viestintätoimiston valinnassa kiinnitetään huomiota henkilöstön tyytyväisyyteen sekä asiakastyytyväisyyteen.

Mitä kilpailuun osallistuminen maksaa?

Osallistumismaksu muodostuu kilpailutyökohtaisesti:

 • Osallistuminen yhteen kategoriaan 375 euroa, MTL-jäsenhinta 175 euroa. Hintoihin lisätään alv. 24 %.
 • Osallistuminen samalla työllä lisäkategoriaan + 100 euroa/ kategoria, MTL-jäsenhinta 50 euroa. Hintoihin lisätään alv. 24 %.

7.1. klo 15.00 - 12.1.2016 klo 23.59 välillä saapuneista töistä veloitetaan kilpailutyökohtaisen maksun lisäksi 50 euroa per työ. Hintoihin lisätään alv. 24 %.

MTL ry:n toimisto laskuttaa kilpailutyöt niiden vastaanottamisen jälkeen.

Milloin ja miten voittajat palkitaan?

Kilpailun shortlist julkistetaan 10.2. Kaikki shortlistalle yltäneet työt esitellään palkintojenjaossa minuutinmittaisella videolla. Ohjeet videon toimittamiseksi annetaan myöhemmin.

Awardsien voittajat palkitaan MTL Communications Celebration -juhlassa 10.3.2016 ravintola Pörssissä.

Ketkä tuomaroivat?

Vuoden 2015 kilpailun päätuomarina toimii Postin viestintäjohtaja Timo J. Anttila. Lisäksi töitä tuomaroivat Helsingin Sanomien Digitaalisen sisällön ja tuotteiden päätoimittaja Päivi Anttikoski, OP Pohjolan viestintäjohtaja Carina Geber-Teir, Verohallinnon viestintäjohtaja Mikko Mattinen, ProComin hallituksen puheenjohtaja ja LVM:n viestintäjohtaja Taina Pieski sekä yliopistonlehtori Mikko Villi Helsingin yliopiston viestinnän laitokselta. Tuomariston sihteerinä toimi MTL ry:n toimitusjohtaja Tarja Virmala.

 

Lisätietoja kilpailusta antaa tiedottaja Joanna Lahti joanna.lahti(a)mtl.fi.